prinsjesdag

Prinsjesdag: extra geld naar digitale opsporing

redactie avatar

Op Prinsjesdag kwam naar buiten dat het nieuwe kabinet meer gaat investeren in digitaal politiewerk. Het kabinet stelt 180 miljoen euro beschikbaar voor vernieuwing en maakte gisteren bekend nog eens 100 miljoen euro extra ter beschikking te stellen.

Korpschef Janny Knol: ‘Het nieuwe kabinet legt nieuwe accenten en trekt daar ook geld voor uit. Ik ben blij met investeringen in onder meer de digitale opsporing en de aanpak van cybercrime. We hebben nog niet altijd een goed antwoord op digitale criminaliteit, terwijl de impact op slachtoffers groot is. Ook zet het kabinet in op innovatieve politieloketten op plekken waar veel mensen komen, zoals stadhuizen, stations en ziekenhuizen. Dit draagt bij aan een politie die voor burgers dichtbij en makkelijk bereikbaar is.’

De politie heeft deze zomer een taskforce opgestart om mogelijke besparingen in kaart te brengen. Deze taskforce onderzoekt hoe beschikbaar geld beter benut kan worden en of er werk is dat anders aangepakt kan worden, of dat helemaal kan stoppen.

Tagged in :

redactie avatar

Meer nieuwsberichten