Zit je met een probleem? Of zoek je naar extra hulpmiddelen? Hier is een overzicht.
Op WTFFF.nl delen jongeren hun eerlijke ervaringen over online seksueel misbruik. Hierdoor worden jongeren gestimuleerd om er wél over te praten, met iemand uit de eigen omgeving of met een hulpverlener.
Kinderen van wie naaktbeelden online staan, kunnen die foto's laten verwijderen met behulp van Take It Down. Deze website is opgezet door het Amerikaanse centrum voor vermiste en uitgebuite kinderen
Ben je slachtoffer, dan kun je anoniem melden dat jouw naaktbeelden online staan.
Die beelden krijgen een zogeheten hash, een digitale vingerafdruk van de foto of video. Die hash wordt vervolgens in een database gezet om te verwijderen. Dat moet gebeuren door het platform waarop de beelden staan.
Facebook, Instagram en de platforms OnlyFans, Pornhub en Yubo hebben zich al aangesloten bij Take It Down en beloven de beelden die in de database staan te verwijderen.
Helpwanted is een hulplijn bij online grensoverschrijdend gedrag. Ze bieden praktische hulp en geven persoonlijk advies aan iedereen die te maken heeft met online grensoverschrijdend gedrag.
Je kunt chatten, mailen of bellen. Dit is altijd gratis en kan anoniem als je dat wilt.
Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) is er Steffie. Met haar kun je op een veilige manier kletsen over online flirten en krijg je antwoord op een begrijpelijke manier.
Het Klokhuis heeft een speciale aflevering gemaakt met als titel 'Je lijf is van jou'. Met onder meer aandacht voor ongewenste aanrakingen door volwassenen.
Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een uitgebreid overzicht gemaakt met instanties en lesmaterialen die gelinkt zijn aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.
We hopen je daarom volgende maand weer terug te zien. Dan hebben we nieuwe lessen over schermtijd en verslavende apps.
En je kunt natuurlijk ook bij het begin beginnen. De gele module gaat over phishing, spoofing en babbeltrucs.